PÔVOD: SLOVENSKO
Skladujte pri teplote 0°C do 4°C. Po otvorení balenia spotrebujte do 24 hodín
Mäso pochádza z menších fariem a chovateľov hydiny zo Slovenska. Podlieha prísnej kontrole kvality a akosti.
Slovenský poctivý farmársky chov.
Kuracie prsia
Vlastnosti
Najcennejší diel kuracieho tela, čisté mäso.
Kuchynské použitie
Na vyprážanie, dusenie, grilovanie, pečenie, opekanie, soté, perkelt, čína a pod.
Priemerná hmotnosť jedného kusu
0,3 – 0,6 kg
Popis
Kuracie prsia tvorí čistý prsný sval bez obsahu vnútorného tuku, bez šliach a chrupaviek. Obidva prsné svaly sú vzájomne spojené jemnou chrupavkovou kosťou, ktorá však musí byť odstránená. Na povrchu sa môžu vyskytnúť malé, nesúvislé kúsky podkožného tuku.
Z hľadiska objemu výroby sa hydina nachádza na krásnom bronzovom mieste. Hydinu z hľadiska objemu predbehol len hovädzí dobytok a ošípané. Medzi hydinu patria husi, sliepky, kačky… Produkty hydiny sú napríklad perie, vajcia, prípadne ich môžeme chovať, len na mäso.
Recept:
Kuracie mäsko na bagetke s karamelizovanou cibuľkou na červenom víne