Tekvicu očistíme, pozor, budeme ju krájať na 4 časti. Jednu časť nakrájame na väčšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď je tekvica uvarená, pridáme plátok masla a rozmixujeme na krásne hladké pyré, dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Druhú časť tekvice nakrájame na drobné kocky, orestujeme na masle a dochutíme soľou. Tretiu časť nakrájame na tenké plátky a marinujeme ich v soli, v mede a v octe. Štvrtú časť tekvice narežeme na valce a ogrilujeme na oleji, osolíme. Cibuľky prerežeme na polovicu, grilujeme v mede na strane prierezu. Jarnú cibuľku vymixujeme s olejom, úplne dohladka. Omáčku si prehrejeme.
Rozpálime si olej na panvici, pridáme steak a grilujeme z oboch strán, pridáme plátok masla a dáme do rúry na 180 stupňov na cca 4 min.. Odporúčame medium rare.
Na ozdobu môžeme použiť rôzne bylinky.