Hot Dog v croissante - Farm House

Online nákup

Hot Dog v croissante

Náročnosť: Nízka

Čas prípravy: 60 minút


Ingrediencie

- 1ks maslový croissant
- 2ks vajíčka
- repkový olej
- 1ks klobása
- 1ks párok
- 5ks cibuľa
- 1kg celozrnná múka
- 250ml kečup
- 200ml estragónová horčica
- 400g zemiaky
- chilli, soľ, med, cukor, citrón, ocot
- 150g syr
- 30g marmeláda
- 200g polníček
- BBQ omáčka



Rozohrejeme si olej na cibuľové krúžky. Zemiaky nasekáme na tenké plátky, osolíme a obalíme v múke. Následne vysmažíme a osolíme na konci.

Klobásu si opečieme, aby pustila olej a spolu s jedným žĺtkom dáme do mixéra a pripravíme si majonézu. Cibuľovú marmeládu spravíme tak, že nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme med, soľ, cukor, marmeládu a ocot a miešame. Kečup zmiešame s chilli, cukrom a citrónom. Vajíčko uvaríme natvrdo a oddelíme žĺtok od bielka. Nakrájame si každé zvlášť a uložíme pri konci na hot-dog.  

Párky si narežeme a pečieme na zvyšnom oleji. Počas procesu dáme na panvicu syr a v ňom obalíme párok. Opečenú klobásu nakrájame a použijeme na hot-dog. Horčicu zmiešame s chilli a marmeládou. Polníček zastrekneme citrónom a soľou. 

Servírovanie: Prekrojíme croissant a položíme dnu párok v syre, privrieme, pridáme polníček a všetky omáčky. Fritované zemiaky a cibuľové krúžky podávame ako prílohu.

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram