Vegánske utopence si narežeme a ogrilujeme na panvici s maslom do zlata. Väčšiu časť petržlenu si očistíme a uvaríme v osolenom mlieku. Druhú očistenú časť nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode. Ak je petržlen uvarený, pridáme ho na rozpálenú panvicu s maslom a opražíme do zlata. Chlieb si natrháme na menšie časti, rozohrejeme panvicu pridáme cukor, soľ, ocot a necháme skaramelizovať, pridáme maslo a chlieb z oboch strán opražíme do zlata. Prepeličie vajička uvaríme vo vriacej vode max. 4 min. Uvarený petržlen rozmixujeme a dochutíme ďatľovým sirupom soľou a citrónovou šťavou.
Servírovanie: Petržlenové pyré dáme do misky, na vrch dáme kúsky petržlenu, utopence, pečený chlieb, prepeličie vajíčko, ozdobíme bylinkami a prajeme dobrú chuť.