Ako prvé dáme robiť sous-vide kačacie prsia. Umyté kačacie prsia potrieme teriyaki omáčkou z oboch strán, vložíme do vakuovacieho vrecka a zavákuujeme. Následne nastavíme teplotu v sous-vide hrnci na 60 stupňov a necháme variť približne 2 hodiny. Vždy závisí od hrúbky/veľkosti mäsa, taktiež čerstvosti a vašich preferencii :). Nám prišli takto urobené akurát. Potom kačacie prsia vytiahneme a premiestnime na pekáč, v ktorom ju dáme piecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov a pečieme 10 minút, aby sa vytvorila na vrchu kôrčička. Kým sa kačka pečie, tak sa pustíme do prípravy rezancov. Udon rezance zalejeme vriacou vodou (nevaríme). Pripravíme si nasekaný očistený strúčik cesnaku, nasekanú chilli papričku, nakrájame šalotku na prúžky a taktiež jarnú cibuľku. Teraz si vymiešame zálievku. Do misky nalejeme sójovú omáčku, pridáme tamarindovú pastu (ak nemáte tamarindovú pastu navrhovala by som použiť napriklad lyžičku medu a lyžicu pomarančovej alebo limetkovej šťavy:). Ďalej pridáme ústricovú omáčku, troška soli a môžme si rozpáliť wok s trochou tuku. Do rozpáleného oleja vhodíme cesnak, chilli a chvíľku sprudka orestujeme. Ďalej pridáme jarnú cibuľku, čakanku a tiež orestujeme asi 1-2 minútky. Potom pridáme už len scedené udon rezance, pripravenú zálievku a sójové klíčky. Chvíľku spolu prehrejeme a môžme podávať s kačkou, ktorú nakrájame na tenšie plátky. Posypeme sezamom. Dobrú chuť!
Kačacie prsia (sous vide) s udon rezancami
Ingrediencie
Kačacie prsia (sous vide):
- 1ks kačacie prsia s kožou
- 3pl teriyaki omáčka (ako na domácu najdeš aj tu v mňammňame)
Ostatné:
- 2balenie udon rezance
- 2pl sójová omáčka
- 1pl ústricová omáčka
- 1ks malá čili paprička
- 1pl kokosový/arašídový olej
- 1ks menšia biela čakanka
- 1ks jarná cibuľka alebo šalotka
- 1ks strúčik cesnaku
- 0.5kl morská soľ
- hrsť sójové klíčky (možné vynechať)
- biely sezam
- 1pl tamarindová pasta (recept na domácu je aj tu v mňammňame)
