Stredomorský kus kus s chrumkavými pečenými kuracími stehnami - Farm House

Online nákup

Stredomorský kus kus s chrumkavými pečenými kuracími stehnami


Ingrediencie

Stredomorský kuskus:
- 100g celozrnný kuskus
- 0.5ks (červený) pomaranč
- 3pl sušené hrozienka
- hrsť vlašské orechy
- 2pl nasekané sušené paradajky
- 80g (mrazený) hrášok
- 1čl olivový olej
- morská soľ
- mleté korenie 4 farieb
- provensálske bylinky

Chrumkavé pečené stehná:
- 2ks kuracie stehná
- 1pl domáca masť/koža zo slaniny (nemusí byť)
- 5ks strúčik cesnaku
- morská soľ
- mleté korenie 4 farieb



Ako prvé si dáme piecť stehná. Umyté stehná uložíme do menšieho plechu alebo do sklenenej zapekacej misy. Podlejeme trochou vody, pridáme buď trocha masti alebo ja zvyknem pridať vždy kožu zo slaniny, keď doma mám. Krásne to prevonia a ochutí vypečenou masťou. Pridáme strúčiky cesnaku aj so šupou, do stehien rukou votrieme trocha soli, korenia a priklopíme buď skleneným/iným vekom alebo uzavreme alobalom. Dáme piecť a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-50 minút v závislosti od rúry a veľkosti stehien. Treba kontrolovať, no pred koncom odkryjem a pečiem 10-15 minút odkryté a pri zvýšenej teplote so zapeknaím zhora (no ak takú funkciu nemáte tak stačí zvýšiť teplotu). Pričom stehná polievam čo najviac za ten čas výpekom, čo zaručí, že budú na povrchu krásne chrumkavé. Medzitým som pripravila kuskus. Kuskus zalejeme vo väčšej mise šálkou vriacej vody, pridáme olej, provensálske bylinky, premiešame a necháme napučať (cca 10min.). Následne pridáme hrášok, nasekané sušené hrozienka a sušené paradajky, rozdrvené vlašské orechy, šťavu z červeného pomaranča, soľ a korenie podľa chuti. Premiešame a môžme ihneď podávať s pečeným kuriatkom. Vychutnejte si tú kombináciu. Dobrú chuť. 

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram