Pečená tekvica s mletým mäsom - Farm House

Online nákup

Pečená tekvica s mletým mäsom


Ingrediencie

- 1ks väčšia maslová tekvica
- 2pl repkový olej
- 500g mleté hovädzie/morčacie mäso
- 4ks srúčik cesnaku
- 4pl BBQ omáčka
- 1pl bujónka príchuť cesnak a tekvica (nemusí byť)
- 1pl kečup
- 200ml 12% smotana na varenie
- 2ks mrkva (nemusí byť)
- 10ks cherry paradajky
- 60g srúhaný syr (eidam, parmezán či mozzarella, či akýkoľvek iný podľa chuti)
- chilli
- citrónová šťava
- provensálske bylinky
- morská soľ
- mleté korenie



Ako prvé dáme piecť tekvicu. Dôkladne umytú tekvicu dáme na plech a pečieme v celku približne hodinu pri teplote 180 stupňov. Medzitým pripravíme zmes, ktorou budeme tekvicu plniť a následne zapekať. Na oleji osmažíme mleté mäso. Následne pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, mleté korenie, provensálske bylinky a restujeme, kým nie je mäsko hnedé. K mäsu pridáme bbq omáčku, bujónku alebo iné ochucovadlo, kečup a smotanu. Varíme približne 15 minút pod pokrievkou a ku koncu pridáme nastrúhanú mrkvu najemno a rozštvrtené cherry paradajky. Ak treba tak ešte ochutíme soľou, chilli a mne sa hodilo pridať trocha citrónovej šťavy. Chvíľku ešte podusíme a môžme odstaviť. Po hodine tekvicu vytiahneme, rozrežeme pozdľž a vnútro vydlabeme. Do stredov rozdelíme mäsovú zmes

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram