Kuracie stehná • Teriyaki - Farm House

Online nákup

Kuracie stehná • Teriyaki

Náročnosť: Stredná

Čas prípravy: 1 hodina


Ingrediencie

- 500g kuracie stehná (bez kosti a kože)
- 20g vinný ocot (alternatíva - mirín/biele víno)
- 50g sójová omáčka
- 1pl med
- 2pl trstinový/kokosový cukor
- 1ks strúčik cesnaku
- 3pl kukuričný škrob/ špald. hladká múka
- 5ks jarná cibuľka
- zázvor (kus cca 1,5 cm)
- nasekaná chilli paprička/ chilli omáčka
- mleté biele korenie
- biely sezam



Pripravíme si teriyaki zálievku. V miske vymiešame vinný ocot, med, cukor, sójovú omáčku, mleté biele korenie, pretlačené strúčiky cesnaku, chilli a nasekaný zázvor. Umyté kuracie stehná poprášime z oboch strán najskôr kukuričným škrobom alebo hladkou múkou – kľudne aj zmeskou a opečieme na rozpálenej panvici s trochou tuku z oboch strán do zlatohneda. Následne pridáme teriyaki zálievku a necháme redukovať, kým sa nevytvorí na kúskoch mäsa glazúra. Vtedy môžme vypnúť a prihodíme nasekanú jarnú cibuľku (bielu časť). Naposledy premiešame a podávame s ryžou basmati posypané sezamom a zvyšnou nasekanou cibuľkou (zelená časť). Dobrú chuť! :)) 

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram