Farmarská roláda (sous-vide) so šalátom s topinamburom a čučoriedkami - Farm House

Online nákup

Farmarská roláda (sous-vide) so šalátom s topinamburom a čučoriedkami

Náročnosť: Stredná

Čas prípravy: 3 hodiny


Ingrediencie

- 600g morčacie/kuracie prsia
- 1pl pesto z medvedieho cesnaku (môže byť aj iné)
- 40g polotvrdý kozí syr
- 5ks plátky pikantnej schwardswaldskej šunky
- himalájska soľ
- repkový olej
- Šalát s topinamburom a čučoriedkami:
- 350g akýkoľvek listový šalát (napr. mix hlávkový, rukola, baby špenát)
- 40g polotvrdý kozí syr
- 3ks topinambur
- 1kl olivový olej
- 100g čerstvé čučoriedky
- 1pl med
- 1pl tahini (poprípade arašídové maslo)
- 2pl citrónová šťava
- ľubovolná zmes korenia



Ako prvé si dáme robiť roládu do sous-vidu. Morčacie prsia umyjeme a rozrežeme pozdĺž, aby nám vznikli dva tenšie kusy, ktoré rozklepe čo najtenšie. Z jednej strany ich nasolíme a naolejujeme, Pripravíme si potravinársku fóliu vďaka čomu následne vytvarujeme pevnú roládu. Naolejovanou časťou položíme morčacie prsia na fóliu. Nevadí, že máme dva poprípade aj tri kusy, oni sa pri formovaní vo fólii a pri varení spoja takže stačí, ak ich dáte blízko k sebe, tak aby vám vytvorili približne obdĺžnikový tvar. Navrch začneme vrstviť – natrieme pesto, položíme šunku, plátky kozieho syra a roládu zrolujeme. Utiahneme fóliou a konce točíme tak, aby sa roláda poriadne stiahla. Ja som to spolu s touto fóliou vložila do vákuového sáčku a zavákuovala. Následne si pripravíme sous-vide prístroj, nastavíme teplotu 63 stupňov a necháme variť po dobu 1,5-2hodiny. V závislosti od hrúbky rolády, ja som skontrolovala po 1,5 hodine a nechala ešte cca 15 minút. Medzitým som si stihla pripraviť šalátik. Ako prvé dáme piecť ošúpaný topinambur nakrájaný na kocky v alobale ochutený ľubovolným korením a pokvapkaný trochou oleja. Pečieme približne 20 minút pri 160 stupňoch. V mise vymiešame med, tahini a citrónovú šťavu. Chuť by mala byť vyvážená medzi sladkou a kyselkavou čo sa bude krásne dopĺňať s ostatnými ingredienciami. Do misy s dressingom pridáme šalát, nakrájaný kozí syr, čučoriedky a po dopečení a vychladnutí aj topinambur. Pred podávaním ešte morčaciu roládu zprudka opečieme na panvici, aby chytia krásnu farbu. Ihneď podávame spolu so šalátikom. Dobrú chuť 

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram