Zemiaky ošúpeme a nakrájame na strúhadle na tenké plátky. Smotanu dobre osolíme, pridáme korenie, cesnak, tymián a necháme na slabom plameni zhustúť. Do zhustnutej smotany pridáme zemiaky a necháme odstáť cca 5 min. Scedíme smotanu a zemiaky dáme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov cca hodinu. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky a sprudka opečieme na oleji, pridáme cesnak, premiešame a ku koncu pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a prevaríme. Panenku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici. Opečenú panenku pečieme ešte v rúre na 180 stupňov cca 15 min. Nakoniec servírujeme!
Bravčová panenka s gratínovanými zemiakmi a krémovými šampiňónmi
Náročnosť: Stredná
Čas prípravy: 120 minút
Ingrediencie
(na 3-4 porcie)
- 600g zemiakov
- 400ml smotany
- 300g šampiňónov
- 500g bravčová panenka
- 2 stručiky cesnaku
- vetvičky tymiánu
- soľ korenie
