Bravčová panenka s gratínovanými zemiakmi a krémovými šampiňónmi - Farm House

Online nákup

Bravčová panenka s gratínovanými zemiakmi a krémovými šampiňónmi

Náročnosť: Stredná

Čas prípravy: 120 minút


Ingrediencie

(na 3-4 porcie)

- 600g zemiakov⁣
- 400ml smotany⁣
- 300g šampiňónov⁣
- 500g bravčová panenka⁣
- 2 stručiky cesnaku⁣
- vetvičky tymiánu⁣
- soľ korenie



Zemiaky ošúpeme a nakrájame na strúhadle na tenké plátky. Smotanu dobre osolíme, pridáme korenie, cesnak, tymián a necháme na slabom plameni zhustúť. Do zhustnutej smotany pridáme zemiaky a necháme odstáť cca 5 min. Scedíme smotanu a zemiaky dáme na pekáč a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov cca hodinu. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky a sprudka opečieme na oleji, pridáme cesnak, premiešame a ku koncu pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a prevaríme. Panenku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na panvici. Opečenú panenku pečieme ešte v rúre na 180 stupňov cca 15 min.⁣ Nakoniec servírujeme!

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram