T-bone steak s mrkvovou variáciou a pečeným petržlenom - Farm House

Online nákup

T-bone steak s mrkvovou variáciou a pečeným petržlenom

Náročnosť: Nízka

Čas prípravy: 30 minút


Ingrediencie

- T-bone steak (čím väčší, tým lepšie)
- mrkva
- petržlen
- maslo
- chilli omáčka
- chlieb
- Soľ, datľový sirup, citrón, trstinový cukor, bylinky, ocot



Steak si osušíme, rozpálime si panvicu s maslom. Poriadne ho osolíme a pridáme chili omáčku, necháme 5 minúť marinovať̌. Do prepáleného masla pridáme steak, sprudka opečieme z oboch strán a prelievame ho prepáleným maslom. Potom ho presunieme do rúry predhriatej na180 stupňov na približne 4 minútky. Nakrájanú mrkvu uvaríme v osolenej vode, rovnako tak aj petržlen. Keď je petržlen hotový, tak si rozpálime panvicu s maslom, pridáme uvarený petržlen a 1 ks mrkvy, orestujeme a osolíme. Keď je nakrájaná mrkva uvarená, rozmixujeme ju na hladké pyré ochutíme soľou, datľovým sirupom a citrónovou šťavou. Chlieb si natrháne na menšie časti, rozohrejeme panvicu pridáme cukor, soľ, ocot necháme skaramelizovať, pridáme maslo a chlieb z oboch strán opražíme do zlata. 

Servírovanie: Steak vyrežeme z kosti, pyré dáme na tanier s opečenou mrkvou a kúskami petržlenom, pridáme opečený chlieb, steak si nakrájame na tenké plátky a dozdobíme bylinkami.

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram