FARM HOUSE Pizza - Farm House

Online nákup

FARM HOUSE Pizza

Náročnosť: Vysoká

Čas prípravy: 90 minút


Ingrediencie

- 500g hladkej múky
- Droždie
- Olivový olej
- Soľ
- Paradajkový pretlak
- Cukor, bazalka, oregano, soľ
- Bryndza, kyslá smotana
- Oravská slanina, mangalicová klobáska
- Tekovský údený syr, eidam 45%,
- Červená cibuľa



Na cca dve pizze potrebujeme 500g hladkej múky. Do pohára dáme trošku teplej vody, droždie a premiešame. Do misky s múkou prilejeme cca 3,5dcl vody, po chvíľke pridáme droždie a začneme spracovávať cesto. Keď je už dobre opracované, tak po chvíľke pridáme lyžičku olejového oleja a 1lyžičku soli. Ak sa nám už cesto viac nelepí, tak ho necháme približne hodinku niekde v teple vykysnúť. 

Cesto si rozdelíme na približne 2-3 časti. Rozdelené časti si ešte zakryjeme na cca 30minút. Medzi tým si pripravíme omáčku. Použili sme paradajkový pretlak, ktorý sme si rozohriali opatrne v hrnci a pridali cukor, bazalku, oregano a soľ. Trúbu si dáme vyhriať na cca 250 stupňov. Na pekáč si dáme papier pečenie, na ktorom prispôsobíme cesto do tvaru, aký chceme (a aký sa nám podarí). Nám sa osvedčilo mať cesto dosť tenučké, aby sa dobre prepieklo (0,5cm). Na cesto sme dali ako základ bryndzu, ktorú sme zriedili s kyslou smotanou. Nasledovala oravská slaninka a mangalicová klobáska. Syr sme použili tekovský udený a eidamom 45%. Na vrch sme pridali nakrájanú červenú cibuľku. Pečieme v rúre na cca 5 minút.

Dajte nám follow na Instagrame

Zobraziť Instagram